Thursday, August 13, 2009

This Was Why They Were Late...



8:00pm - If u guys are familiar with KL...the traffic started to build juz after Eastin Hotel and all the way to Bukit Kiara Equest where the concert was held...the photo was taken from the band's bus...and if u look carefully the car in front is a patrol car escorting the bus...


9:15pm - I boarded the bus somewhere around KLGCC junction after running towards it for about 1.5KM...u see cars were parked left and right of the road and made it impossible for even a motorbike to pass thru so nevermind a bus la kan...noris (abg amy's wife) arrived earlier with the family's Alphard n when i met her around back stage area...she told me that the bus is stucked like 3 KMs away...so i offered to help...as she looked all panicky not knowing wat to do...(i dont blame her )...imagine at this point the time was already showing 9:00pm which is when the concert suppose to start...

So me and abg amy's son in law (the one who married Nabila)...drove the Alphard as far back as we could, thinking we could ferry the band members la kan...tapi tak sampai setengah jalan (i think about 2 KM away to the stranded bus)...our Alphard couldnt go any further...so apa lagi wa tompang naik kapcai brader jaga kat situ which only could take me a further 500m back...so from then on i had to buat larian obor lah to board the bus...


9:20pm - I thod i shud impress the band member of my traffic policing skills as we were clearly not moving even an inch...notice brader dalam kereta myvi hitam ni? well since he was alone in the car i had to ask him for a favour to ferry hillary, abg nasir and abg yazit...abg amy and i we jump into the patrol car...for the first time wa rasa macam penjenayah jugak la duduk kat seat belakang kereta polis...nway jalan tak sampai 1KM je dua2 kerata sangkut pulak sebab jalan dah sempit...


9:30pm - So apa lagi kitorang semua terpaksa buat larian obor ramai2 pulak (wa macam tau2 pulak nak kena lari malam tu pakai baju tu kan?)...abg amy was more like pura2 lari than actually running hahaha...ye la rockers kan kena maintain cool...asalkan nampak macam gaya sedang berlari is prolly wat was on abg amy's mind at the time...and we finally got to the waiting Alphard 10 mins later...


9:40pm - as we were about to move...we suddenly realized Kit was missing...so i had to make a dash back to get him...nasib baik he wasnt that far behind...so kitorang pun sampai kat back stage roughly around 9:45pm...(concert supposed to start at 9:00pm)...






All pictures before we got to the back stage are courtesy of www.fidfathir.com (fid was the band's pixman for the nite)...others tu semua wa punye lah...Keep Rock & Rollin'...

21 comments:

Anonymous said...

salam..abg enran blh x kalau tulis blog guna bahasa melayu.saya ni tak berapa bagus english...

edzlin007 said...

hello mr emran

woh! now i know what really happen. but i think u guys are so cool. not having any diva-ing.. great job mr emran.

kruel74 said...

No wonder you wear a shirt by Run DMC

Anonymous said...

Bravo, gud job bro! Nampak mcm lu org yang paling sibuk membantu, jd police traffic la, minta tlg org la, larian obor la..Rasa rugi x pergi malam tu.

Anonymous said...

my God, ade one of the pictures yg u upload tu ade gambar Amy next to our car::)
hahaha at least ade la jugak kenangan.

Search_you're still on top of the list::)

Anonymous said...

salam bro ee,
police traffic x da wat perancangan tuk elak kesesakan ker..?? mujur semuannya still 'young n energetic'.. blh la jd calon tuk olympic games nnt.. :-P

nway u do great job n allah je blh balas budi baik lu bro.. klaw x sure diorg msti lambt lg start concert mlm tu..

keep rock n roll bro ee..!!

*spenderkoyak

Intan said...

really bro ee, I suppose u're one of those guys that one can rely on in time of trouble!!U have the leadership quality, I should say.Thank God, Erra & Aleesya have u as their Man.

sue mohd said...

I was there with hubby too drive all d way from Sgp to watch this concert tapi jam rabak. Have to park Car at megamall took a cab n walk. I had bought d exp ticket but end up cheap ticket also in d same queue quite disappointed of the system. Anyway I enjoy n berbaloi-baloi.

nash said...

wow mlm2 ada larian...

Ava said...

hahaha..belari dimalam hari..tak per..tu kan slh 1 exercise..nape tk bwak kak erra sekali huhuu...kasihan abg amy...tak per len x kalau wat konsert sebelom suboh abg amy mesti ader kat sane..okay!gd luck to uolz...

Ms Teep@h said...

huhu..happening giler r bro ek...siap ade larian obor la..huhu..siap naik kapcai lagi tu...caya laaaa..semangat beb...hehe

natni said...

wohh dasat la..

Anonymous said...

salam mr ee,
seigt saya ari tu bukn ke mr ee n ur wife nk tunggu iphone yg upgrade..??

iphone 3g(ada extra name x igt lak) with 16g..

mmg sempoi gileerrrr...
price 4 ths moment mmg high lg bout 3-4k..

(gurl who crazy bout new phone)

Anonymous said...

I am not a fan of search....my knowledge of their songs are only limited to perhaps..3..fantasia bulan madu,isabella,rozana.....but 4 months ago all things changed...my hubby was so excited about the search concert...he played their songs 24 7.....sampaikan my anak2 hafal lagu search..termasuklah yours truly ni...i have been converted and i think they are the best rock group....i love pawana,pelesit kota,pasti,gelora cinta ku to name a few.....missed their concert...coz i had to work...hubby went with son in tow...heard they will resume concerts after raya at batu pahat and east malaysia....will make sure i get tickets for the concert and this time it will be a family affair......SEARCH mmg dasyat!!!!

Juliana Johari said...

thankx for the pic upload.. i was at sunburst concert @ bukit kiara.. same old traffic scene. Haven't they learned? Kesian laa abg Amy had to run the 'larian obor'.. all the adrenalin, which was supposed to be for the concert, tapi had to give away for the anxiety before concert. Anyway, hope it was worth ALL the effort..

Anonymous said...

Soseh Soseh: Suami pelakon hilang sabar



Rap
MELIHATKAN keintiman dan kebahagiaan pasangan ini, pastinya membuatkan ramai yang cemburu. SS sendiri pun cemburu melihat mereka tapi jangan salah faham, SS bukan dengki, sebaliknya seronok melihat pasangan yang 'loving' meskipun sudah beranak-pinak.
Dek kerana suka sangat dengan mereka, SS sering menjadikan mereka contoh pasangan paling romantis hinggakan nak termuntah kawan SS yang seorang ini setiap kali mendengar SS puji melambung pasangan berkenaan.

Nak dijadikan cerita, dalam satu pertemuan bersama teman-teman SS, salah seorang daripada mereka sempat menyampaikan cerita sensasi mengenai pasangan ini kepada SS yang mana ceritanya itu sukar untuk SS percaya.

Bisik teman SS itu, sebenarnya pasangan ini tidaklah bahagia mana pun dan keintiman yang dipamerkan selama ini hanyalah lakonan semata-mata. Mereka pura-pura bahagia kerana hendak menjaga nama sebagai 'public figure' walhal perbualan di rumah sering tak aman.

Difahamkan, masalah banyak ditimbulkan pihak isteri juga pelakon yang cukup popular dan jelita. Sebab sebenar pertelingkahan mereka SS tidak begitu pasti, namun khabarnya si suami tidak mampu lagi melayan sikap isterinya yang kuat 'demand'.

Sudahlah setiap bulan, suami yang bekerja makan gaji terpaksa peruntukkan belasan ribu ringgit untuk belanja si isteri yang kuat melaram dan kuat berbelanja, sesudah pulang dari kerja, tidak sempat duduk berehat terpaksa pula ambil alih jaga anak.

Jika tidak buat, bergaduh nanti dikata isteri jangan pandai buat anak saja kalau tidak mahu bertanggungjawab menjaganya. Walhal, ramai yang tahu dan nampak anak mereka lebih rapat dengan ayah berbanding ibu.

Sebabnya, setiap kali si ibu mendukung anak, pasti si bayi menangis. Sudahlah begitu, sepanjang mendirikan rumah tangga, baru sekali dua dapat merasa masakan air tangan isteri kerana biasanya orang gaji yang masak.

SS dengar, gara-gara tertekan dengan sikap isteri, si suami yang memang pendiam mencari ketenangan dan melupakan segala kesedihan kepada kekasih gelapnya.

p/s:harap2x ni bukan abg emran dan kak erra..pelik la mcmana boley wartawan semua tahu hal rumah tangga orang..dari cara penulisan ini diorang mcm sindir kak erra..jahat betol la diorang ni..kat cari.com.my..sesuka hati bapak mak diorang nak buat andaian harap abg emran dan kak erra pandai2x lah jaga kerukunan rumah tangga demi aleesya..

Anonymous said...

gosip gosip gosip lumrah industri hiburan! tp apa yg terpempang di dlm Metro amat menakutkan. adakah kalian berdua menghadapi masalah seperti yang ditulis wartawan tersebut? sbg peminat setia Erra, kami berharap agar ia bukanlah perkara yg betul kerana both of u are meant to be together and live happily aver after :)

Engku Emran said...

Dear Anonymous...TQ for ur concern...normally i wouldnt reply to such comments however since theres 2 of u who brought it to my attention i thod i shud at least keep both of u calm hehe...TQ for ur concern n support fr my wife...let me also tell u that the article has got nothing to do with us...it may sound like us but if u read carefully ull figure out its not...nway selamat berpuasa...

musdalipah said...

hai abg emran...
bestlah you,,,bersemangat, berketrampilan & bijak,,,i sangat suka tengok abg emran dan kak erra...pasangan yang secocok,

Anonymous said...

hallo ee,
so happy yr blog finally updated!
lama dok tunggu tau...

all the best to u. pagi2 ni dah dengar Suria.. happening giler siti n the 3 ekor K dlm konti..

all the best!

ladyD

caspera said...

john baru nak tune gitar ke?
technician tak buat keje ke?