Saturday, August 1, 2009

Orang Nak Cari Rezeki Laa!!!!....

I feel very angry today...juz because of 1 bloody person, a few of my friends yang tengah berniaga had to shut their business for today...these friends of mine work really hard juz to put food on the table at home...juz to put their kids to school...and juz to pay the growing medical bills of an ailing mother...

Seriously gua memang marah semarah-marahnya ni (im actually slamming the keyboard buttons with my fingers as im typing this bloody post k)...believe u me i cant get any angrier than this...simply because i can't imagine how many more people's life are depended on the proceeds they hope make today...

Kadang2 kita tak pikir benda2 ni...apa yang kita pikir cuma kepentingan diri sendiri...that is such a selfish act to the MAX!!!...takde nak pikir LANGSUNG pasal orang lain yang tak bersalah...WORST is you get your own people into a lot trouble juz to fulfill your OWN agenda...Seriously i would spit on the ground that you walked on!!!...

I have my right as a father and a Malaysian to live in a peaceful country...  

24 comments:

E.L.I.Z.A said...

if i were u,i will get angry as well..

ape cite sebenarnya ni abg emran?

nurul azmie said...

ni psl 'demo haram' tu ek?
makin teruk m'sia skrg ni. apa nk jd. keharmonian tu dh xde. yg tau kepentingan diri sendiri je. memalukan negara. so sad :(

Segenit Puteri Bunian said...

???

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

mmg so sad! i feel very angry too..



damn~~

Cik Amy Sensei said...

salam abg emran..kirim salam buat kak erra dan baby elisya yang comel tu.. ^_^

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

errrrrrrrr!!

Anonymous said...

" Kadang - kadang manusia tidak memahami manusia lain....Apabila nafsu menguasai diri, tiada siapa lagi di peduli....lumrah manusia "

p/s: Mr EE,cakap dekat Mrs EE,walaupun macam - macam persepsi tentang Gugu Gaga Erra,...pedulikan..

munirah said...

anyone who blames the protesters clearly have the mentality of a backward person. In London, NY etc, their police do NOT obstruct public traffic, and the people can demo & shout for gay rights, anti-war, or whatever,
But of course even a less worldly person has a right to get angry, as do the people who protested hv a right to show their anger at ISA
:)

Kuey-san said...

Salam encik Biker,

penah pergi demo macam tuh?

kalo tak pernah, jgn lah suka-suki cakap org yg pergi itu bodoh atau pentingkan diri.

kalo anda pergi, anda tau apa sebenarnya yang terjadi.. sape yang kacau sape. sape yang 'pecahkan periuk' sape.

percayalah..kalo anda dan anda dan anda tak pergi demo 1 ogos atau lain2 demo bantahan berkaitan policy kerajaan etc, jgn bercakap terlalu banyak kerana ia melukakan hati org lain.

Cuba baca blog Marina Mahathir, kalo Encik Biker rasa pendapat saya ini tak boleh pakai.

wallahualam

edzlin007 said...

hello mr emran.

yup. kalau mereka asyik tanya kenapa ekonomi malaysia susah nak naik, inilah sebab nya. mana duit pergi, ke sinilah. kerosakan semua nya...huh!

Engku Emran said...

Hi Kuey-san...i don't remember calling any1 bodoh...macam saya katakan lebih baik perhimpunan dibuat di kawasan dan keadaan yang lebih terkawal seperti di stadium seperti yang pernah dibuat di stadium kelana jaya seketika dulu...saya pun ada hadir disana sebagai pemerhati kerana saya ingin tahu dan merasa berada diperhimpunan aman seprti itu...saya tak berpendapat pandangan saudara tak boleh dipakai malah i respect every1's opinion...but theres always a better way to achieve objectives...banyak lagi cara2 lain...memang suara rakyat penting...dan saya setuju 100% yang kita berhak bersuara...tetapi jangan lah sampai kita lupakan saudara2 kita yang lain yang tak bersalah terpaksa menderita atas tindakan kita secara langsung atau tidak langsung...

ismail said...

rezeki dorg terganggu sehari je..tu pun rmai org dtg..tahanan ISA terus hilang kerja...anak isteri tak terbela lagi la rezeki ntah ke mana..takkan takleh berkorban sket utk anak cucu dorg gak...kite yg x ditahan boleh la kata org lain bodo...ini sume provokasi polis dan fru...penganjur dh beri jaminan perhimpunan aman..

Amran said...

Ada org nak jaga periuk nasi kena lah sokong kerajaan. Walaupun kerajaan suruh makan taik. ISA tu haram..menangkap dan mengurung org tanpa bukti dan perbicaraan adalah haram dari segi hukum. Tolong di pahami. Aku bukan penyokong PAS, PKR atau UMNO tp aku benci segala bentuk penganiayaan termasuk ISA.

Engku Emran said...

Hahaha hi Amran...nak dekat2 sama nama kita yer...nway betul tu apa yang u cakap...memang susah utk make evrybody happy...saya pun tak setuju dengan dasar kerajaan menukar kembali sains n maths to bm...nway saya tak berapa arih tentang hukum hakam agama ni...kita serah lah pada diatas sana yer tantang bab tu...apa yang penting kita sama2 dapat express our views tentang macam2 hal di BML...i will not judge any1 so lets keep it that way...

Mr.KETAM said...

Bro sorry aku akan berkurang ajar sikit ye..

Aku memang rasa semua orang yg ikut berdemo tu memang bodoh nak mampus... aku rela dimaki cakap mereka itu memang BODOH kenapa?
Kerana kalau betul nak ubah nak hapus ISA nanti bila sampai PRU13 undi la DAP,PKR dan PAS. Dah pegang KERAJAAN hapusla semua UNDANG-UNDANG yg rasa tak adil..

Lagi satu pergi la berarak di NEGERI MASING-MASING yg DAP,PKR dan PAS jadi KERAJAAN kerana memang di situ MEmANG ramai PENGUNDI MEREKA serah je MEMORANDUM kepada SULTAN/GAbenor masing-masing.Tak payah la menyusahkan orang lain.

Dan satu lagi walaupun korang berarak secara aman pun tak terfikir ke akan ada yang akan ambil kesempatan akan buat kacau bilau??

Tetapi ingat jikalau BN masih lagi MENANG dan BERKUASA maka SEDAR lah bahawa MAJORITI RAKYAT MALAYSIA masih mahu UNDANG-UNDANg tersebut..

Diingatkan sekali lagi MAJORITI bukan MINORITI..

Maka dengan itu aku secara JELAS nye mengelarkan SEMUA PENDEMO itu adalah orang yg BODOH..

Anonymous said...

Salam Kumbre,

Aku pun setuju dgn apa yang ko ckp. Walau mcmanapun pandangan yg lain tu ada gak betulnya. aku quote apa yg ko ckp "theres always a better way to achieve objectives"..sama2 kte fikirkan. Jgn smpi 1 day kalau keadaan dh x boleh nk kawal, pihak tentera masuk campur mcm jiran2 kte. Klu pihak tentera masuk campur, gonna be a nightmare, setuju x aku ckp bro!

Engku Emran said...

Hi Anonymous...yea man n must be 1 of my military friends...which i dun have a clue who...

Crankster said...

It astounds me that there are so many selfish people n this country. For 365 days, their business is open, but for one day when there is a protest, they complain as if their lives have been eternally changed.

The protest of the ISA is for the good of all Malaysians. Why can't people understand that? Why try and address the symptoms instead of going to the root of the matter?

Are Malaysians so narrow-minded?

It begs the question - what were all these people doing sitting around complaining instead of making a change for the nation?

dalf i.t.u aku said...

brtol3 cakap en ketam...
dyer org wat demo aritu...
bukan trus dapat hapus isa..
xdapat ape..
org laen x dapat rezeki aritu ad la..
nak hapus isa tggu ar PRU 13 naty...

Anonymous said...

"Engku Emran said...
Hi Anonymous...yea man n must be 1 of my military friends...which i dun have a clue who..."

August 7, 2009 10:32 AM

U r right man, I'm 1 of ur military friends n waiting 4 the suitable time 4 us to react..wuawuawua..just kidding. Karang gua lak kena ISA. Kalau aku ckp ko mesti kenal la bro, unless ko wat2 x kenal. Love to read ur posting here, I like the way u 'sallute' ur wife dlm gge..ko masih giler2 mcm dulu bro. Anyway, gud luck in ur life..semoga beroleh kesejahteraan dalam hidup, Amin.

p/s: Sedang memerhati perubahan sosio politik kita.....

Nini - Mrs teDDy said...

well..pasal demo on 1st aug hr tuh, mmg agak merugikan 1 malaysia secara amnya. walau berlaku kat jalan TAR tuh, nama Malaysia terjejas. malu laa ngan org asing. Sesama melayu berpuak. minda tak sekata. dia kutuk dia, dia maki dia. ntahape2. mane pegi malaysia yg aman mcm dulu..? mish dat kinda situation. will we get it again..??

wallahualam..

Engku Emran said...

hello military fren...give me sum clues la who u r bro...

Anonymous said...

Ye la, Fab.......wuawuawuawua..kenal? Kenal sgt kan hahaha..Post banyak2, aku suka baca. Will follow ur blog.

Regards

OOW

feezo said...

To Munirah,Kuey San and sesaper lg yg suka porak perandakan negara kita dengan demo(takde kejela katakan)..
stop2la demo bodo2 ni,nanti jadik bodo..meniaga lg bagus,majukan negara..Democracy my Ass!!

Salute u Mr Engku Emran and congrats for being Bernama CEO..
u rock bro!!