Wednesday, August 6, 2008

Extremely Busy-Productive Day

My watch is telling me its 12:18am when i punched the first letter of this posting...got home at just after 11pm after a long long long day...i haven't had this feeling for quite sometime already...i.e. relieved, satisfied, accomplished, motivated, energised all roll into 1...u know what i mean...the kinda feel that make u go...damn! what a great day...

My day started early at 6:45am did subuh and off to the gym (yea byk org dok complain i dah gemok)...go there around 7:45am, my trainer was already waiting and giving me that hahaha-mangsa-aku-dah-sampai look...for the next 1 hour i surrendered myself to him...Saiful his name is...but i call him Sepol...i've lost 10 kilos since i resumed this life routine nearly 3 mths now...but its hard work i tell u...

Got to office at just before 10am and my first appointment for the day was at half past...you see today was our half yearly appraisal day....sebab tu la busy gil....i had to appraise 6 of my staff today and each session would take at least an hour...so u can imagine lah how mentally drained i am now...

Anyway had a lunch appmnt at 12:45 at La Bodega in Pavillion...then rushed back to office for the next appraisal at 2:30...then 3:30... then 4:30...then last kopek at 7:30...had to postpone the one scheduled at 5:30 to friday as the 4:30 one took longer...then rushed to plaza damas in hartamas for a dinner appmnt at 9:00 after the 7:30 one finished at 8:45...(hope im confusing u already)...

Finished the 9pm appmnt at close to 10pm then rush back to office to pack my laptop n briefcase...early this morning i have to catch the red eye flight to kota kinabalu...finally got out of office at almost 11pm and locked the house at 11:24 to be precise...

Checked my stuff (not much coz its a daytrip) for the business trip and luckly i went through my flight ticket and found out that my dear Ogy (my admin staff who doubles up as my PA until my new PA joins soon yeah!) actually booked my flight for the wrong day!!!...it says 10Aug on the ticket which is this sunday!!!...kita pun menggelabah space kop gaban laa...nasib baik la i dapat to change my flight to tomorrow at 7:30am after calling the MAS booking line...but i can't get the intended return flight at 3:30pm so i opted for 5:30pm...

Its 1:12am now i better get some sleep...nanite...

14 comments:

Sakura said...

Good Morning Malaysia!! (pagi2 dah masuk sini)...alang2 online News pagi ni singgah jap:-)..Wah ! buzy betul Mr EE ye? Mental kena kuat ni..Macam saya pun hari Isnin, Rabu & Jumaat kena turun gym buat weight traning!! Bukan sebab gemuk, tapi 'wajib'.Huh! tuhan saje yg tahu apabila badan sekeping nak angkat besi2 tu?.Hari ni & selasa lagi le letih kena traning kat padang:-( Hmm!! sabar jela..Seminggu yg meletihkan...Mr EE buzy je, Mrs EE x bising ke? hehehe..Oh ye, ni just pandangan ikhlas je.Saya rasa ada pro & contra la kalau Mrs EE ada Blog...dia kan always buzy..ada masa ke??

marinahunny said...

huhuu...manyak sibuk lah abg emran..keja2 juga, sian kak erra..btw, when u busy siti situ sana sini at the office n a few place, where is kak erra..she also buse ke..??

Ge-Nyek said...

my my my.....super beezee weezee nyer. i guess being an orang BUSAT memang gitulah. tapi kalo ikhlas and hati gembira then all is worth it.

RatuGym said...

wah! u back to the gym eh? yup it's hard work...and i really should get re-started. but i need a young hunky personal trainer la to get motivated...so how? ;-) and i call myself 'ratugym' cheh! btw in case u're wondering it's me lah, your regulator! he he...

Daniel Emran said...

fuyiuh!
what an extremely busy day you have.... well that's life rite...
wait till you have kids then you will hear them say... busy2 keje2..
that will be your automatic alarm clock...mcm my 4 yrs old daughter said to her daddy...awin dah lamaaa snat tak jumpa papa...boleh mcm tu...mcm tak kuar pagi at 6.45am, balik almost 10pm... mcm mana tak anak pun ckp mcm tu...
hope you tak mcm tu nanti k.
have a nice n safe journey back.

Aminah said...

Assalamualaikum,

Wah...hectic sungguh schedule awak ye...tak pe, it's good to be busy, get the adrenaline pumping, so they say.

Have a safe journey!

Regards
Kak Mint

cuppycake22 said...

penatnyer....phewww....i yg baca post you ni pun dah rs exhausted sgt...huhu

edzlin007 said...

hi mr emran. wow, thanks for sharing your busy-day-life here. now i know how busy you are.

Engku Emran said...

hi ratugym...haha is that really u as in asep's sista? haha dun wori i shall keep ur identity a secret...wah now u monitoring bloggers too ah?...what a cool name - ratugym...

Engku Emran said...

hi all..good to know u guys are such kind n caring people...i wish all of to u have a good n healthy life too...biasa la evreybody has to work for a living mah...

Sakura said...

Salam Mr EE, nak cite sikit apa yg berlaku petang tadi sebelum p kuliah :-)Lepak jap kat Library sambil baca majalah edisi Jun 08 sempena Keluaran Khas Hari Bapa, tiba - tiba ternampak la satu artikel temubual 5 lelaki iaitu Mr EE berkongsi visi & misi selain Dato' Meer Sadik Habib, Mansoor Wan Abdullah - Avon, Mawi & Jovian Mandagie-Pereka Fesyen.Wah! x sangka Mr EE pun minat baca buku The Road to Mekah & Psycho - cybernetic by Maxwell Matt2 m.b FICS? Bagi Tips sikit macam mana boleh x gabra bila kena public speaking? Saya pun macam Mr EE gak pemalu & pendiam, tapi self confident bila nak present...ketat.hehehe:-)
Rupanya Mr EE ni jurusan Perakaunan ye kat UK dulu? sama dgn sepupu saya rupanya.Dulu Mr EE pernah keje kat Petronas Berhad & SP Setia Bhd kan sblm keje kat THR & Chanel 9.Kenapa x terus jadi Akaunten??

Engku Emran said...

hi sakura...memang kita ni serupa...dari dulu sebenarnya kita ni memang pemalu n pendiam org nye...tapi dari dulu jugak kita suka observe dan belajar dari org yang kita look up to...to me that is very important sakura...theres always something to learn from everything...sehingga ke hari im still learning because i believe we will only stop learning till the day we die...kalau sakura inginkan tip dari kita, saya rasa ini lah tip yang boleh saya kongsi bersama...pada mula2 dulu gementar jugak rasa nya...saya masih ingat lagi kali pertama saya berucap di hadapan semua staff saya di THR dulu...pada waktu tu kalau tak salah umur saya baru 26 thn...apa yang buat lebih gementar ialah majority staff saya pada masa tu lebih tua dari saya...so i had to gain their respect which wasnt easy i must say...but alhamdullillah kalau kita mampu membuktikan kebolehan kita orang akan hormat pada kita...sehingga ke hari ini saya boleh katakan walaupun sudah 4 thn saya berpisah dgn mereka di THR mereka masih bertanya khabar dan menghubungi saya...bagi saya ini cukup bermakna kerana mereka masih ingat pada kita...

Intan said...

have 2 wishes here.First;Good luck in yr battle 2moro morning.Second; Good luck for mrs in her FFM21.I'm sure stickin like a leech to the radio in the morning and same thing goes to the tv on Sat night.

Sakura said...

Salam..

Thanks Mr EE sudi kongsi tips kat saya.Betul cakap Mr EE, pokok pangkalnya diri sendiri kena confident....
" GIVE ME THE STRENGTH TO CHANGE, THE THING THAT I CAN,
GIVE ME THE PATIENCE TO ACCEPT THE THINGS THAT I CANT.AND THE WISDOM TO KNOW THE DIFFERENCE" - Inilah kata - kata semangat prinsip saya
Yup! saya pun pernah alami apa yg Mr EE rasa.First time kena present masa meeting dengan Profesor,Naib Censelor, Dekan & lecturer dalam 1 event, huh!! ketaq rasa lutut ni..Habis semua butterfly in starmark pun rasa.hehehe.Tapi alhamdulillah, tak sangka apa yg kita present diorang boleh terima & siapa sangka dalam dok nervous tu boleh dpt good result...Memang pun skrg saya suka belajar dan terus belajar daripada mereka yg berjaya.,Macam baru - baru ni Dr Sheikh Muzafar & Mejar Dr Faiz Khaleed angkasawan Malaysia give me many improvement for confident...But jangan tak tahu, your wife ( Mrs EE) juga banyak membantu saya untuk tingkatkan komunikasi interpersonal dengan audien...:-) TQ