Friday, August 29, 2008

Snapshot - Hi Semua!...

Ni erra ni...saje nak share...sebenarnye beng jugak ngan hubby...sebab dia langgar janji...janji nak break the news sama2 bila dah cukup 3 bulan...rupa2 nye dia menggelupz dulu (i guess hes extremely excited kot)...anyway thnx for all your wishes and prayers...tolong doakan semua baik dan selamat untuk erra dan baby k...

Rasa nye lepas ni hubby will update the development frequently...love you all muah muah muah!!!

67 comments:

cikgu zainab said...

Tanhiah erra! Take care ok.

Anonymous said...

hai erra..
congrats.., wah siap share blog lagi..,how romantic..

biasalah kalau your hubby get over excited ni..,

anyway.., take care ok..,tak sabar nak tengok either junior erra or EE..
mana mana pun i terima aje...

nurul azmie said...

finally, muncal gak kak erra kt BML ni.
tahniah yer kak..
sy ttp doakn akak & baby sihat
amin..
apa2 perkembangan jgn lupa kabo kn yer..

luv u too.. ;)

edzlin007 said...

hi akak erra... saya doakan semuanya berjalan dengan lancar buat erra, baby, and emran k. isk2, bagusla mr emran beritahu, lepas ni kita semua "jaga" erra bile terjumpa nanti. hehe

Girl Interrupted said...

Hi Kak Erra, tak pe jangan "beng" eh beng tu apa ek... tensi/ marah/ geram?

Ur hubby excited la tu, so do I.. tak sabar ok nak tgk ur baby. N is it possible you deliver the baby on 27/03... hehehehe

Luv ya... take care Kak Erra, be happy so and ceriakan hati selalu

Sakura said...

Wah! Kak Erra la....so sweet...Tahniah ok...Jaga diri...Kalau Kak Erra rajin layari website www.babycenter.com (link terus dari Blog saya pun boleh)...Banyak info - info berguna tentang Kehamilan, bayi dan sebagainya....

Kei-chan said...

yay! congrats congrats congrats!!!!!!!!!!! (^_^)

MrsCristianoRonaldo said...

Kak Erra!!! Congrats!!! I pray for the health of u and of cuz ur baby!

Lup u!

Ayu said...

congratulations kak erra!!!
take great care of urself!!

muah muah!

Beth said...

muahh kak erra.. congratulation! rasa2nya Mr EE excited sgt kut. thats y dia anounce kan that good news.. even kita sbg peminat nie pun dah melompat kegembiraan. apatah lg mr EE as a husband.. kan..

best regards,
Beth

aNgRiAni said...

congrats Emran & Erra

:D

Mom Of 3As said...

hi erra :):)

not just him tau.. we olz pun you.. i dah hebahkan dah kat seluruh orang kampung.. hahaha.. seronot sgt dengar berita ni kan?

dun blame him.. dad-to-be pun fragile hati dia tau.. macam preggy mummy jugak.. ahaks..

Enche' Adykasyah said...

hi erra..

apa khabor? bila nak buat blog senderey?

welcome to the mama & papa club..

Anonymous said...

salam
read in the news today..Congratulation..May Allah bless you with healthy baby. For my sis erra, banyakkan amalan membaca quran...moga dapat anak yang soleh atau solehah

Anonymous said...

Congrats Erra... Hv been waiting to hear the good news since you guys tie the know! Take care! A piece of advice from a mom - no more riding on your big bike until god knows when! :-) No morning sickness a?

-Rin-

cuppycake22 said...

hye Erra...congrats!!!! insyaAllah akan didoakan kesejahteraan Erra and your baby....hhehehe..;)

izyz said...

Good to hear from you Erra. Lepas ni sama-sama lah contribute articles kat dalam hubby you ni punya blog.

We'd love to hear from you also. either that or you create lah your own blog. It's about time kan.

Take care.

kaklynn said...

Hi Erra, jaga diri baik2 no. Kite peminat appy sgt2 dan wish u the best. Please don't eat junk food ok, not good for development of baby (foetus). Rajin2 le baca buku psal pregnancy n baby. Good info and don't hesitate to ask guidance from those experienced mum, maybe not of same circumstances but no hal getting to know the unknown, k! I'll pray u'll have safe journey to motherhood, welcome to mums world, dearest Erra.

hanitha said...

hi erra, at last u post something here, ala wat la blog sendrik lgk best ehehehe... tahniah ek n semoga sehat smp deliver a comel n healthy baby.. klu dpt kembar lgk best kan..ehehehe
take care...

Sakura said...

Pandai planning ye:-)Mudah - mudahan dengan kedatangan Bulan Ramadhan yang mulia ini, kandungan dalam keadaan tenang dan perbanyakan dengarkan ayat - ayat suci Al - Quran...Rasanya masa trimister awal ni, semuanya bergantung kepada ibu:-) (Wah! best Mrs EE, puasa penuh tahun ni)

muhazu said...

hi kak erra!

ermm time ngandung ni masa paling seronok tau...semua orang manjakan kita...mintaklah intan berlian kari kepala unta semua dapat hikhikhik!

anyway, you must take care of yourself..ni mesti tgh time muntah² ni kan??

lots of love all the way fm spore!

Aedrynna from Singapore said...

u guys r such a cute n great couple... definitely will pray de very best for you u ur baby.. and more babies to come...

we lurve u too ERRA!! muax!! muax!! maux!!

^__^Y

lina, FKL said...

congrate to both of u.. we also excited to see new picture of erra.. love u, ma'im..

my life my world said...

Salam,

Hai Erra, TAHNIAH... jaga diri baik baik yer. Saya pulak tak sabar, hubby you akak rasa lagi tak sabar. Mesti dia senyum sampai ke telinga bila tahu berita gembira ni kan.

Hope sangat Erra ada Blog sendiri macam EE, so boleh tahu perkembangan Erra setiap waktu, tak yah nak tunggu masuk paper ke, tahu dari tuan empunya badan lagi seronok.

Aminah said...

Assalamualakum Erra and Emran,

First of all - congratulations to both of you! Alhamdullillah...rezeki drp Allah swt. Kak mint doakan semoga Erra will have a smooth pregnancy dan baby pun sihat hendaknya, insyaAllah. Erra ok ke, ada morning sickness tak?

Regards
Kak Mint

asla said...

Assalamualaikum..
Congrate erra and em...

Ge-Nyek said...

salam erra,

there can never be too much do'as made for the well being of your baby. so supplicate lots and eat lots okay....makanan yang bergizi that is...

muackkkssss!!!

:: Aku :: said...

Tahniah buat Erra and Emran...

Semoga Erra and baby selamat insyaAllah...everything will be okay...jaga makan tu...sbb baru lagi kandungan...

mmm...mesti comel kan baby korang :)

rina is pink is sugitani said...

congrats again..xsaba tggu baby..
jage diri, jgn ganeh2...hihi

adrina adi said...

i just hope its a girl. mesti cute giler.....

peminat erra soal hati said...

Puan Erra Fazira, tahniah ya.

Kalau mengidam tu beringat jugak lah, jgn mintak yg bukan2 yg payah nak di cari. Tapi kalau yg mudah pun tak mahu dia carikan, ko hempok je dia dgn helmet kura-kura!

ahahaaa... gurau ja.
Jaga kesihatan bebaik no.

nida said...

Congrate Emran & Erra :)
really happy 4 u guyz..
doakan semoga sume sihat..
update tau..

-kakchik/ kruvip-

thegossiplounge said...

Tahni congrates kak erra.
Gitu la menggelupzzzzzz kan!!
Kaedahnye.

Anonymous said...

Alhamdullilah..

Big Congratulations to Erra & Emran.

Very very da happy to hear that.

Well, pls take a good care of yourself and eat healthy food.

zazy said...

To kak erra, amalkan baca surah yassin n surah yusof supaya anak yg bakal d lahirkan beriman, jadi anak yg soleh n cantik.

idas said...

tahniah..erra-emran....hepi sgt bila tau erra pregnant...harap sumenya selamat..erra jaga diri baik2..awal2 ni kene jaga betul2..i tau u kuat semangat kan..

Mrs Maznan said...

dear kak erra, congrats! take care! mmuaah!

RatuGym said...

Congrats to both of you. What wonderful news! Truly a blessing from Allah SWT.Selamat berpuasa and take care!

~DiEyRa~ said...

Tahniah Kak Erra...
mesti anaknya nanti sgt2 comel kan?
jaga kandungan tu baik2...
tak sabar nk tgu baby keluar...mesti lawa mcm kak erra kalo perempuan... huhuhuh
take care...

Rozlin said...

askum erra,

take good care of yourself. don't over do thing since it's very new until ure 6 -7 months.

Eat healthy and stay healthy....

Sakura said...
This comment has been removed by the author.
syierra said...

congratulations!!kak erra..jaga diri elok2tau..jgn lasak sangat,susah abg emran nak jaga hehe.. anyway take care!! luv u.. :)

ketam said...

Mari kita ramai2 bagi cadangan bakal anak EE dan EF.. kalau laki mesti ada ENgku kat depan kan.. so guys let the games began...

ketam said...

SEMUA RIDERS BERITA NI MESTI KUAR ME..LO..DI.. punya hari ni.. so lets check it out...

din, au3 said...

congrats EE....you're the man la bro. nampaknya...your ride and super ketat 'jeans' have done no harm to your 'manliness' la bro...

Dr J said...

Congratulation

Nitrogen addict said...

I was with you when you found out that you are positively preggy. So i was one of the lucky one.. I am so happy for both of you.

So diving next year bole bawa baby... kalau EE kasi lah.\

Kalau mengidam masak asam pedas Opah just let me know... i can tapau for you....

Anyway you take care ya...

Kiss kiss

Anonymous said...

ello mr & mrs ee..
congrats for the news.. i'm happy for u 2.. take care yaa!!

-clover-

Mohariz Yaakup said...

Tahniah bro... Seronok tau jadi bapak ni

Wahidah said...

tahniah erra n emran.....sure cute baby korunk nanti kan

ketam said...

This is from experiance and what one ustaz told me and it prove to be true.. for a woman when they are pregnance please tolong la jangan sekali-kali melawan cakap suami..jika seorang bakal ibu itu berjaya tidak melawan dan menyakiti hati suaminya semasa mengandung maka nanti semasa hendak lahir insyallah hanya akan tersa sakit yg terlalu sedikit atau tak rasa langsung.. tapi semua itu kuasa allah.. hanya kedua-dua bakal ibu dan bapa perlu lah bersabar dan saling membantu dan menyenangkan hati pasangan masing-masing..

norahardi said...

kak erra..congratz..jaga diri bebaik.moga selamat semuanya.kak erra doakan saya pulak..masih belum ada rezeki sehingga hari ni..:)

Hak!M said...

Tahniah Kak EF and Abg EE!

Jaga baby baik2 ok :)
Semoga rezekimu sekeluarga berlipat kali ganda atas kehadiran cahaya mata tidak lama lagi. Insyallah :)

lily lotus said...

hi sis! congrates on the good news..take a very good care of yourself! can't wait to see ur loving baby..mesti cute sgt!

Dazzelyn said...

Congratulations 2 d both of u. Bila Erra nak buat blog, mesti best!!. Take care and great news!!

nisha said...

hai kak erra n abg emran
congrats both of u ya...
welcum 2 mummy's n daddy's club
buat kak erra klu hubby xcited tu perkara biasa lah nak-nak lagi 1st baby ni...apapun yg penting jaga diri dan banyakkan amal surah yasin untuk memudahkan bersalin...dan surah imran dan juga maryam jaga lupa surah yusof

Cyza said...

Congrats 2 both of u.. Take good care of urself & baby Okkey...

Intan said...

Hi erra! At last! Ni erra, nak nasihat sikit.Tlg jaga "volume" makan mulai dari s'krg ya! klu makan tak leh control,esok lepas delivery,payah nak kurus blk tau!Akan ambil masa yg lama.And one more thing.jgn berlari kesana kemari lagi.Walk gracefully and do things slowly.Sememangnya,u seorg yg energetic,but in this case,make a small sacrifice,k! There's nothing that please me more than to see yr baby growing in u safe for a whole nine months.

Anonymous said...

wow..... extream good news.... congrate EE and EF.... EF, pls do not lasak2.... sian EE asyk risau je... jg mkn n everythg la... evrybdy excited ngn news nie.... xsbr nk tgu next year.... if gyrl mesti cntk as her mom... if boy mesti macho as his da.... nway, 1million of pray from me.... welcome to pa&ma club!!!! -cutez84-

rina said...

Hi Erra & hubby
I am soooo happy for both of you! Congratulations....!!

Alhamdulillah...Syukur!

Erra...jaga diri baik2...jgn lasak sangat. Rehat je dulu dari showbusiness.

Yippeee ! Can't wait to see yr baby..mcm mana rupa dia ye....

Cheers!
Rina

son of Dulla said...

jaga baby elok-elok. Rezki Allah tu. Banyakkan baca surah Yusuf. InsyaAllah.. selamatt..!

Sakura said...

Just Nak share info baca tadi dalam Berita Harian...(artikel penuh dalam Blog saya)

INFO: Kelebihan hamil


Apabila wanita hamil, semua malaikat akan beristighfar ke atas dirinya. Dengan ke hendak Allah, setiap tempoh kehamilan itu akan diberikan 1000 kebaikan dan dilenyapkan 1000 keburukan daripada ibu berkenaan .


Apabila wanita hamil mula merasai kesakitan daripada kontraksi, perjuangannya itu bagaikan seorang yang melalui jihad.


Apabila hamil menerusi suaminya yang sah, dan suaminya meredainya, wanita berkenaan akan dianugerahkan pahala bagaikan seorang melakukan ibadat pada waktu malam.


Wanita yang melalui tempoh kehamilan hingga melahirkan, bagaikan Mujahid. Mati syahid sekiranya ketika melahirkan, wanita berkenaan menemui ajal.

Keadaan kehamilan diberatkan berbuka


Pendarahan
Diabetes Mellitus
Tekanan darah tinggi ( hipertensi )
Anoreksia dan bulimia
Gangguan sistem pencernaan
Dehidrasi
Pada hari kelahiran kerana wanita memerlukan tenaga untuk menempuh proses pelahiran

rapheydhillo said...

hi erra & ee,

tahniah! semoga semuanya selamat..

Anonymous said...

Dear Kak Erra,

Congratulations! I am so excited for you and Abang Emran. I am hoping that since you will give birth in March, it will be on the 13th. It is my birth date. He! He! He!

Take care of yourself, the baby and Abang Emran.

Your Die-hard Fan,

DANIA EZZATTI

mamaman said...

Erra, cari buah delima... makan sebijik habis jangan share sesapa tau... petua orang tua... hope u are doing ok. take good care of urself and ur baby.. all the best guys

duapulolapansen said...

hi erra,

congrats!!! finally dh bebadan dua..alhamdullilaah...lama tul tunggu nk dgr brita ni..hikhiks

Nway take good care of urself and d little one..

Suzila A said...

TAHNIAH kak Erra! :D We love youuu!

Salam dari Brunei :)